mandag 25. april 2011

Påskeferien del 2.


Skjærtorsdag morgen hadde vi mobilen på vekking kl.07.00 , vi hadde planlagt avreise fra campingplassen kl.08.00 for så å ta Flåmsbana med avgang kl.09.00.

5 barn og 4 voksne ( litt små trøtte) satte så bilen i gir og durte igjennom verdens lengste tunnel ( Lærdals-) og kom i godt tid til stasjonen klar for en av verdens mest attraktive og fantastiske jernbanestrekninger.

Toget bruker ca en time på den 20 kilometer lange strekningen , gjennom 20 tunneler på til sammen seks kilometer. Øverste stasjon 865,5 m.o.h.


Her sees siste del av rallarvegen , 21 svinger og veldig bratt - i september skal jeg sykle rallarvegen i sammen med en herlig gjeng jeg kjenner - DET blir spennende og utfordrende - og helt sikkert en herlig opplevelse...


Høyt der oppe kan man øyne høyfjellstasjonen Myrdal på Bergensbanen som er ende stoppet for Flåmsbana.


Ungene kikker forventningsfult ut av vinduene - masse flott natur å se på kort tid - elver som går i dype gjel , store fosser , snødekte topper , små fjelgårder som "henger" oppe i skråninger og sist men ikke minst den flotte Aurlandsfjorden , en sidearm av Sognefjorden , verdens lengste fjord.


Vegard på en av de første vognene som blei brukt på Flåmsbana .

Masse flotte inntrykk på kort tid - men veldig kjekt for små og store , vi avsluttet med is, kaffe og lefse før vi durte tilbake til de andre på campingplassen - gjennom verdens lengste tunnel nok engang - tror jeg har tilbragt ca 1 time og 15 min i denne tunnelen i påska .

Solen skinte resten av denne dagen også :))

del 3 av påska - kommer ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar