lørdag 29. oktober 2011

Akvariet i Bergen og pingvinmaling.


Hei
I dag tok vi turen inn til Akvariet , vi har fått med oss at det er åpnet en slangeutstilling der inne nå som vi ikke har fått med oss ennå . Vi liker oss godt på Akvariet ( spesielt den minste og den eldste) , jeg gikk rundt å koste meg med en varm kaffemocca , tok bilder å hørte på interessen for fisk og sjø som far og sønn har til felles.




Hei kan du ta et bilde av meg i profil ...



Pingvinene har fått nye "hus" eller tak over "håvve" som noen kaller...
Sikkert veldig praktisk når snøen kommer eller?? ( De skal jo egentlig tåle vinter og snø ??eller? jo !)

Vi fikk med oss mating av pingvinene , spekkhogger filmen , og vi ( de ) gikk grundig igjennom alle avdelingene .
Vegard shoppet litt i butikken på vei ut og det resulterte i et flott pingvinmaleprosjekt når vi kom hjem. han kunne ikke komme hjem fort nok ...




Skikkelig konsentrasjon og nøyaktighet er å spore...




Malingen måtte tørke før neste strøk og  blanding av maling for å få rette fargen fram...





Her er utstillingen klar , på en kjøkkenkrakk og med papir lagt utover : " det er jo lissom nordpolen eller sydpolen da mamma"
" Pappa kom å se på utstillingen min da "

" mamma du må blogge dette"



Og her står kunstneren min stilt opp med maling og pensler og et ferdig resultat han stolt viser fram til alle dere også .


mandag 24. oktober 2011

Heldige meg !


I forbindelse med sin 1/2 million besøkende på bloggen http://www.sukkertoyforoyet.blogspot.com/ så var det trekning på herlige premier -

Og jeg vant 1 års abonnement på magasinet Studio http://www.studiomag.no/

Det var 476 deltakere og jeg blei trekket ut til 4. premie JIPPY...



lørdag 22. oktober 2011

Nymalt slagbenk


Tamtaratam ... nymalt lilla slagbenk - og jeg er storfornøyd.


Jeg brukte quicklakk - to strøk - skinnende blank...


Jeg har begynt på det gamle skrivebordet også ett strøk er tatt - blir fint det også , men her trenger jeg nok flere strøk...


søndag 16. oktober 2011

Morgenstund...


Sitter her å koser meg med kaffe , Vegard som ser på nrk super og Dennis .
Og lurer på om jeg skal starte høstens maleprosjekt? har noen møbler jeg er glad i som muligens hadde blitt ennå mere knase med noen strøk maling?
Hm men hvilke farger ? tror jeg har en plan og mannen sa "mal i vei du " i går når jeg uttrykte min maletrang. Selv om den ene fargen jeg nevte var noe spektakulær eller kanskje ikke?
tenke tenke tenke , tror det blir en Ole Brum : ja takk, begge deler...


Her skal det males...



Kenwood én var i sving i går også - disse skillingsbollene fordufter fort i dette huset...

Her skinner solen idag , jeg skal nyte dagen ,lage god søndagsmiddag , gå på tur med Line ( som skal reise tilbake til Tønsberg idag ) og ellers dille og dalle som jeg pleier .
Ha en strålende oktobersøndag,
vis omsorg og nyt dagen.

fredag 14. oktober 2011

Bytur.


Herlig høstvær idag , bytur sammen med 3 barn (pluss Knerten og Karoline ) Vi har vært på kino og sett Knerten i knipe - etter filmen ga vi den terningkast og den fikk 6,4,4,5 ikke værst :)) Vi shoppet litt -men det hører med til historien at minste mann er på god vei til å utvikle et mega hat forhold til klesbutikker . Han gikk å sang sin egenkomponerte strofe :" dette er så KJEDELIG , dette er så KJEDELIG" passe høyt inne i en Bik Bok butikk - jeg observerte litt og la merke til at ingen av de jentene som måtte høre han, dro på smilebåndet - de  var vel i alderen 13-22 kan jeg tenke meg .... men men vi jenter kan jo dra på en 5-6 klesbutikker på rad - så jeg skjønner tegningen junior.
Kjempekoselig å ha alle barna samlet igjen allefall :)))
Nå skal vi kose oss med nachos og salat ikveld - å sikkert gi noen terningkast på idoldeltakerene.
Jeg gleder meg til å gli ned i sofaen med strikketøy og bare kose meg.

søndag 9. oktober 2011

Retroforkler.


Etter å ha blitt inspirert av både Dottie angel og Kaspara , så hadde jeg lyst til å prøve meg på forkler i retrostil. Selv om mine ikke kan måle seg med disse to damene sine forkler - så blei jeg fornøyd . Jeg er ikke husmor - men jeg kan kalle meg selv for huslig - og forkler har jeg alltid brukt :)



Jeg har foret de , og latt farger og mønstre leve "sitt eget liv".

Ha en fortsatt gla`søndag.


fredag 7. oktober 2011

alle hjerter banker...


I løpet av en kveldstund tidligere i uka , blei 6 nye lavendeldufthjerter til - koser meg skikkelig oppe i sykroken min - ønsker meg mere tid til det - prioritering er nøkkelordet i denne sammenhengen også.




Det flotte skiltet med det beste ordtaket på - fikk jeg til bursdagen min av min snille nabo.





Mari digger sin nye Mariusgenser - som snille mormor har strikket, jeg er sikker på at hun har strikket iallefall 10 sånne flotte gensere. Husker godt min 1. den var hvit i bunnen - og Espen (lillebror) hadde blå. Vi hadde ofte samme type klær vi to - i ulik farge - og masse hjemmesydd og hjemmestrikket . Tenk om vi hadde tatt bilde av alt det mamma har laget .... det hadde blitt en veldig tykk bok. Og hun fortsetter heldigvis å produsere - til vår fordel. Takk mamma :)

Har kjøpt meg alpakkagarn til å strikke meg min egen marius - hmmm egentlig er mamma aller best på sånne store prosjekt- men jeg skal i allefall begynne...



Mari(us)

søndag 2. oktober 2011

Babybukse og kanel i svingene.


Idag har jeg ferdigstilt denne strikkebuksa - som er til ei søt lita jente jeg kjenner. Den er strikket i Dalebaby ull - ett herlig kvalitetsgarn etter min mening - har sydd på små perlemors knapper og satt i hvitt silkebånd - det er penest etter min mening- men kan jo byttes hvis moren vil ha rosa bånd :))





Har også testet ut den nye kjøkkenmaskinen min - og ja det er den beste - den smidige deigen- og skillingsbollene blei knallgode.

Nå skal vi inn i Bildøy hallen å se på Marijenta spille kamp - det gleder vi oss til ...

lørdag 1. oktober 2011

herlig formiddagstur i sommervarme.


En av planene for denne lørdagen var å gå på tur til Kleppeaksla - en topp ikke så langt fra her vi bor .
Junior hadde vært på klassetur dit og ville gjerne vise oss verdens fineste utsikt som han sa :))






Og har ser vi toppen , Dennis leder ann - med oss hakk i hæl.



Vegard spratt opp så lett som bare det -




Skjønninger:)





Det blei en meget velykket tur - og etterpå , satte jeg nesa mot Telavågen og på loppemarked. det var masse folk og varmt og klamt inne i lokalet - noen bøker og litt stoff blei med hjem.

Nå er det indisk mat på menyen og skal vi danse på tv

klem fra meg taratei:))