tirsdag 26. april 2011

Påskeferie del 3.


Påskeaften var det klart for påskerebus , Monica hadde laget til alle spørsmålene og hang de rundt omkring på campingplassen. Ungene gikk sammen med sine fedre, det var ingenting å si på engasjementet på store og små.





Etter endt oppsumering av alle svarene var det premieutdeling og ALLE fikk fulle påskeegg :))





Etter 6 dager i Lærdal , stod hjemreisen for tur - og alle var enige om at det hadde vært en kjempeflott campingpåske - på bildet over har vi en liten pause på Dale - vi nærmer oss Sotra.




Hjemme i hagen har det skjedd store forandringer - alle påskeliljene har sprunget ut og gresset klar for klipping.

mandag 25. april 2011

Påskeferien del 2.


Skjærtorsdag morgen hadde vi mobilen på vekking kl.07.00 , vi hadde planlagt avreise fra campingplassen kl.08.00 for så å ta Flåmsbana med avgang kl.09.00.

5 barn og 4 voksne ( litt små trøtte) satte så bilen i gir og durte igjennom verdens lengste tunnel ( Lærdals-) og kom i godt tid til stasjonen klar for en av verdens mest attraktive og fantastiske jernbanestrekninger.

Toget bruker ca en time på den 20 kilometer lange strekningen , gjennom 20 tunneler på til sammen seks kilometer. Øverste stasjon 865,5 m.o.h.


Her sees siste del av rallarvegen , 21 svinger og veldig bratt - i september skal jeg sykle rallarvegen i sammen med en herlig gjeng jeg kjenner - DET blir spennende og utfordrende - og helt sikkert en herlig opplevelse...


Høyt der oppe kan man øyne høyfjellstasjonen Myrdal på Bergensbanen som er ende stoppet for Flåmsbana.


Ungene kikker forventningsfult ut av vinduene - masse flott natur å se på kort tid - elver som går i dype gjel , store fosser , snødekte topper , små fjelgårder som "henger" oppe i skråninger og sist men ikke minst den flotte Aurlandsfjorden , en sidearm av Sognefjorden , verdens lengste fjord.


Vegard på en av de første vognene som blei brukt på Flåmsbana .

Masse flotte inntrykk på kort tid - men veldig kjekt for små og store , vi avsluttet med is, kaffe og lefse før vi durte tilbake til de andre på campingplassen - gjennom verdens lengste tunnel nok engang - tror jeg har tilbragt ca 1 time og 15 min i denne tunnelen i påska .

Solen skinte resten av denne dagen også :))

del 3 av påska - kommer ...

Påskeferie del 1.


Jammen er det vanskelig å plukke ut noen få bilder som skal beskrive en herlig påskeferie.

Dette bildet er tatt mot gamle Lærdalsøyri , det er en sjarmerende og godt bevart liten gate i Lærdal.


Hotel Lindstrøm har nok i sin tid vært et godt besøkt hotel - ser for meg rikingene fra England eller andre land i Europa ( på 1800-tallet) som kom opp til Lærdal for å fiske laks i den den flotte og mektige elva.


Dette bildet taler for seg selv... var nok en staselig kar han.


Mye flott porselen og nydelige gamle skap i denne butikken.



I gamlegata er det mange små og sjarmerende hus tett i tett - de fleste av husene var nå blitt til feriehus - men noen av de var bebodde .


Denne porten forelsket jeg meg i - Per kan du lage sånn til meg ...

Det blei mange spaserturer rundt om kring på Lærdalsøyri - og vi knipset med kameraene våre hehe, så sikkert komisk ut for andre der vi lå på bakken - hoppet ned i hulerom osv. og knipset...


Langbord dekkes og det er snart klart for middag  - skikkelig koselig :))

søndag 17. april 2011

Påske puter i hui & hast




Nå er bobilen nesten ferdig vasket og nesten ferdigpakket , sydde tre pute trekk når jeg likevell var i sveiva .

lørdag 16. april 2011

Velkommen inn


Velkommen inn i bobilen vår - etter år med båt og campingvogn realiserte vi en drøm i fjor høst og klinket til med en stor og rommelig bobil - og hjertet dunket ekstra og klumpen var i halsen , da min kjære kom kjørende hjem med den en sein høstkveld - vi løp ut og var veldig glade....




Vi har allerede hatt oss noen herlige helgeturer med den - men gleder oss stort til påsketuren som står for døren.




Den skal tilbringes sammen med en herlig gjeng store og små som deler den samme lidenskapen som oss...








  I dag har vi byttet inn gassflasker , handlet diverse lykter og lys - vi regner jo med å sitte masse ute om kveldene - da tar vi på oss masse klær, bærer frem alle ullpledd så prater og ler vi oss varme..


Med campinglivet blir det masse frisk luft , og jammen blir vi trøtte om kvelden og da er det så deilig å krype under dyna og småprate om dagens hendelser og planlegge litt for neste dag...




Og vips så er morran der og våre "campingmorranrutiner" trer i kraft...
  • Kaffe for min del servert på sengen
  • sette på tv eller film for junior
  • lese og sånn
  • koke egg og varme rundstykker (har jo fått steikeovn)
  • Lufte Dennis ( det gjør noen andre enn meg)
  • spise masse frokost
  • litt mere kaffe
og så er vi klare for dagen.

I morra er det klargjøring og så reiser vi på tur.


onsdag 13. april 2011

Akvariet i Bergen:))


Phu endelig internett igjen - uten nett siden søndag merkes... avhengig???
I allefall på søndag tok vi turen til Akvariet i byen , alltid kjekt der - Vegard digger det stort og han viser oss rundt med stor entusiasme - på bildet over er ett av høydepunktene - hai tunnellen .




Pingviner er å blir bare, søte





Laget meg en pompadur , hadde ikke noe mønster for hånden - men tok utgangspunkt i brødkurvene som jeg sydde her tidligere - kan brukes til å ha forskjellig ting i : sminke, toalettveske,hårpynt, håndarbeid og dill&dall.

Nå stikker jeg ut i solen , ha en fin ettermiddag og kveld.

lørdag 9. april 2011

Hagen- min andre jobb:)


Det er ikke mulig å telle antall timer vi har jobbet i hagen og rundt om på tomten vår - den er på 2 mål og ganske så kupert- men ennå er det MASSE å henge fingrene i ... men det liker vi også - jeg synes det er deilig å jobbe i hagen - luking , graving , klipping og diverse går som en drøm særlig hvis sola skinner å jeg som bonus blir brun og blid :)) men det skjedde jo ikke idag da, sola tittet bare såvidt frem pittelitt , pytt pytt blid blei jo.


Påskeliljene har for alvor knoppet seg , gikk borti solhellingen for å se om blåveisen var tittet frem - men nei litt tidlig ennå - men det var masse kusymre ( det kaller vi det her ute på landet) men denhar nok sikker flere navn - skal ta bilde når de gule blomstene har kommet på den.

Nå skal jeg snart forberede en deilig kvelds , håper det vil friste eldste jenta også som er syk med feber og veldig vond hals , heldigvis er hun litt bedre i løpet av dagen :))
Kyllingfilet , fløtegratinerte poteter og sopp/paprika/tomat freset i godt smør + litt rømme står på menyen i kveld.
Skal kose oss å se på mesterenes mester og farmen.

Ha en fin lørdagskveld folkens.

mandag 4. april 2011

Babushka.


Tenkte jeg skulle vise noe av det jeg fant på årets 1.loppis , for min del i allefall da . Denne søte babushkaen , men det var ingen flere inni ... men fin i allefall synes jeg .

Denne gjengen fikk jeg også med meg - tror jeg har tatt 10 bilder av disse - men de blir så uklare ??? Dette er det beste tro det eller ei- ser ordentlig russiske ut disse..


Disse damene har jeg hatt en stund nå - har kjøpt de av en annen bloggerske borghildpia.blogspot.com
De har stått i vinduskarmen på jobben lenge .

Vi har vært på Haukeland i dag med junior - han har tatt av gipsen på foten som han har hatt på i 6 uker, såret har grodd fint og alt er i orden - nå er bare å bruke foten så mye han vil. Jeg er veldig glad
for at alt har gått så bra og at dette er over i god tid før sommeren.

søndag 3. april 2011

Mari 13 år i dag.


GRATULERER MED DAGEN MARI.

På Haukeland sykehus - Kvinneklinikken den 03.04.1998 , kl. 23.14 kom lille Mari til verden med keisersnitt , 50 cm og 3160 gr. 14 dg. før termin.





13 år i dag - tiden går så utrolig fort - nå er det siste innspurt på barneskolen - ungdomsskolen og ungdomstida er i vente...


Mammahjertet banker ekstra på bursdagene til barna - det er godt også å stoppe opp litt å sitte å tenke tilbake på tida som har vært - blir lett sentimental kjenner jeg ...
Verdens beste Mari.

lørdag 2. april 2011

Hage i april


Idag hadde jeg håpet på sol , i allefall opplett - men neida gitt , idet jeg var ferdig med frokost og kaffe drikking - kom de første dråpene på ruta - men jeg latet som jeg ikke så dem - tok på meg uteklær fikk med meg både junior og senior ut og vi satte igang med vårt. Junior ville teste trampolina med gipsen på foten - og det gikk fint - helt til det regnet såpass masse at gipsen var truet... da er det godt å ha en storesøster inne som pugger matte - alltid kjekt med litt selskap rundt seg.




Senior satte igang med vårvasken utvendig på bobilen - med I-pod på øra hørte jeg han sang og vasket- helt til det skikkelig regnet øspøs - " ikkje særlig motiverende å vaske i regnvær " hørte jeg han si - men han fortsatte til alle "sørgerennende" var borte.


Jeg satte igang med litt saging av diverse kratt og kvast ( øver til farmen heheh) bar på plass diverse bildekk ( styrke trening) og plantet litt i noen krukker.
Senior fulgte opp med motorsag på en tuja som var blitt alt for stor og litt utvendig husvask.


Det strutter i hagen - påskeliljer - krokus- perleblomster og snøklokker er på vei - og disse har vært i jorda her ute på Hamre i mange år ... lurer på hvor lenge egentlig? Gunvor og Thomas Hamre som bygde huset var veldig glad i hagearbeid og det har blitt meg fortalt at Thomas var forman i Sotra hagelag i sin tid. Hmm litt vanskelig å følge opp synes jeg , men av og til når gresset er nyklipt overalt her og busker er trimmet osv. så synes vi at vi har en litt "park" aktig hage - mangler litt springvann og en hagedam med fisk og vannlijer men vi har ekte frosker og egen brønn :))